Gratis verzending vanaf €50

Thu, Dec 24, 20

Actieve houtskool: waarom dit ingrediënt een must is voor een vette huid

_________ highlights _________ • Geactiveerde houtskool is een krachtige adsorbant van olie en reinigt de poriën diep.• Houtskool onttrekt onzuiverheden aan de huid en is ideaal voor de onzuivere huid. Houtskool...

Actieve houtskool: waarom dit ingrediënt een must is voor een vette huid

geactiveerde houtskool voor intensieve reiniging van je huid

_________ highlights _________

• Geactiveerde houtskool is een krachtige adsorbant van olie en reinigt de poriën diep.
• Houtskool onttrekt onzuiverheden aan de huid en is ideaal voor de onzuivere huid.


Houtskool en huidverzorging. Op het eerste gezicht lijkt het geen logische combinatie maar houtskool heeft wel degelijk een positieve werking op de huid!

Actieve houtskool - wat houdt dat in?

Houtskool is de (kool)stof die overblijft na het verhitten van materialen zoals turf, steenkool en hout. Wanneer wordt gesproken over ‘geactiveerd’ houtskool, betekent dit dat de houtskool is verhit naar extreem hoge temperaturen (tot wel 1000°C) en vervolgens heel snel weer is afgekoeld. Hierdoor ontstaan poriën (gaatjes) in de molecuul-structuur. Het resultaat is mineraalrijk, geactiveerd houtskool dat tot wel 1000 keer zijn eigen gewicht kan adsorberen.

Adsorberen of absorberen?

Geactiveerd houtskool is een negatief geladen stof met een enorm adsorberend vermogen; het trekt positief geladen stoffen (zoals gifstoffen en chemicaliën) gemakkelijk aan. Dit ‘magneeteffect’ verschilt van het ‘sponseffect’ dat plaatsvindt bij absorptie.

Geactiveerd houtskool wordt namelijk niet door het lichaam opgenomen, maar trekt chemicaliën en gifstoffen in het lichaam aan, waardoor deze het lichaam kunnen verlaten.

Binchotan Houtskool 

Dermalogica gebruikt Geactiveerde Binchotan Houtskool, een speciale hoge-kwaliteit houtskool gemaakt van hout van Japanse Ubame Eik. Dit type houtskool wordt "geactiveerd" door een eeuwenoud proces van extreme verhitting en snelle afkoeling, dat zorgt voor miljoenen microscopische poriën in de houtskool die ideaal zijn voor het onttrekken van onzuiverheden aan de huid. Houtskool wordt dan ook vaak ingezet in zuiverende skincare zoals de nieuwe Active Clay Cleanser. Geformuleerd met geactiveerde Binchotan Houtskool – adsorbeert deze het teveel aan olie en onzuiverheden in je poriën, waardoor de huid gezuiverd wordt zonder de natuurlijke vochtbarrière aan te tasten.

PRO TIP! Houtskool zuivert de poriën ook van luchtvervuiling - bijvoorbeeld met  Daily Superfoliant

Kan iedereen een gezichtsreiniger met houtskool gebruiken?

Geactiveerde houtskool kan door zijn adsorberende eigenschap iedere huid diep reinigen. Wel is het afhankelijk van je huidconditie welke cleanser het beste bij je past. Heb je last van een vette huid en onzuiverheden? Dan is een cleanser met houtskool een absolute aanrader! Zorg er echter wel voor dat het een cleanser is die de lipide barrière van de huid intact laat en het microbioom van je huid in balans brengt.

PRO TIP! Heb je een vette huid? Gebruik dan een cleanser die tegelijkertijd overtollige talg verwijdert én het microbioom van je huid in balans brengen zoals met Active Clay Cleanser.

 

Zo, weer wat bijgeleerd? Tot volgende week!