Bij Dermalogica staat de gezondheid van de huid centraal en daarom zitten onze producten altijd tjokvol ingrediënten, de een nog mooier dan de ander. Maar als deze ingrediënten nu in hun gewone benaming als vitamine A of C zouden staan dan zou het toch echt een stuk gemakkelijker te herkennen zijn voor de meesten van ons. In deze blog gaan we daarom kijken naar de mooiste ingrediënten voor een gezonde huid, wat ze doen voor je huid en vooral hoe jij ze kunt herkennen op de ingrediëntenlijst op de verpakking!

Hyaluronzuur

Omdat deze meeste huiden met ons klimaat gedehydrateerd zijn is het nummer 1 ingrediënt waarnaar je op zoek kunt gaan Hyaluronzuur. Bij Dermalogica gebruiken we verschillende soorten hyaluronzuur variërend van Sodium hyaluronate die zorgt voor hydratatie vanaf de onderste huidlagen. Sodium hyaluronate crosspolymer is moleculair groter waardoor het als het ware een hydraterend net op de huid legt voor langdurige hydratatie. Hydrolyzed Sodium Hyaluronate is dan weer moleculair kleiner voor onderin de huid. Heel vaak gebruiken we een Hyaluronzuurmix van verschillende moleculaire groottes zodat we een optimale vochtbalans in de huid kunnen garanderen.

Retinol

Huidveroudering is de grootste bezorgdheid van de meeste mensen. Wil jij dit ook aanpakken? Ga dan op zoek naar Retinol of andere vormen van vitamine A zoals Retinyl Palmitate of Retinyl Propionate. Beide laatstgenoemde vormen zijn wat mildere vormen, mocht je een gevoelige huid hebben. Vitamine A stimuleert de collageenaanmaak, verfijnt de huidtextuur en maakt daarmee de huid stevig en zacht.

Vitamine C

Vitamine C heeft vele voordelen: van verstevigend, tot verhelderend, tot beschermend het is van alle markten thuis. Herkennen ervan op de verpakking is een stuk lastiger, dit komt omdat traditionele vitamine C (Ascorbic Acid) erg onstabiel is en daarom vaak andere stabielere vormen worden gebruikt. Kijk op onze verpakkingen dan eens uit naar namen zoals: Magnesium Ascorbyl Phosphate , Sodium Ascorbyl Phosphate, Ascorbyl Glucoside, Ascorbyl Methylsilanol Pectinate en Aminopropyl Ascorbyl Phosphate.

Niacinamide (vitamine B3)

Naast vitamine A en C is Niacinamide onze favoriet vanwege de enorme veelzijdigheid. Het werkt talgregulerend, vermindert pigmentvlekken en is ook nog eens een krachtige antioxidant. Het is een veelgeziene gast in onze Age Bright en Powerbright lijn en zelfs in enkele Age Smart en Skin Health producten kom je Niacinamide tegen en wat een heerlijkheid: je kunt dit ingrediënt gewoon terugvinden onder de naam Niacinamide!

Salicylzuur

Net als Niacinamide fantastisch voor de onzuivere huid, onder andere vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen. Dit Beta Hydroxyzuur (BHA) is mooi voor het verminderen van puistjes en verstopte poriën en zorgt ervoor dat de celvernieuwing van je huid een boost krijgt. Je herkent Salicylzuur door zijn Engelse benaming Salicylic Acid.

Haver

Voor iedereen met een gevoelige huid een onmisbaar ingrediënt! Have wordt al vanuit de oudheid gebruikt vanwege de intens verzachtende en herstellende eigenschappen. Het vermindert roodheid, jeuk en irritatie. Je kunt het tegenkomen met de benamingen: Avena Sativa en Colloidal Oatmeal.

Melkzuur

Melkzuur is ons favoriete alpha hydroxyzuur (AHA) vanwege de hydraterende en verhelderende eigenschappen. Melkzuur geeft de celvernieuwing een boost waardoor andere producten beter door de huid kunnen worden opgenomen. Ga op zoek naar Lactic Acidop de verpakking.

Vitamine E

Werkt herstellend en beschermt de huid als krachtige antioxidant. Ook werkt het perfect als conserveringsmiddel in cosmeticaformules. Wij gebruiken Tocopherol en Tocopheryl Acetate wat een stabielere vorm van Tocopherol is.

Kaolin en Bentoniet klei

Als je een vette huid hebt dan is klei een topper omdat dit diep reinigt en overtollig talg absorbeert. Daarom gebruiken we onder andere Kaolin een diepzuiverende, mineraalrijke witte kleisoort. Bentonite is een groene kleisoort die je ook in onze kleimaskers tegenkomt.

Binchotan houtskool

Omdat luchtvervuiling een steeds grotere issue wordt voor de huid zijn we steeds op zoek naar manieren om de huid te ontdoen van luchtvervuilde deeltjes en deze extra tegen het milieu te beschermen. Een topper onder deze ingrediënten is geactiveerd Binchotan houtskool dit is een zuivere witte houtskool soort die in staat is (ultra)fijn stof, roetdeeltjes en andere viezigheid uit de lucht als een magneet uit de poriën te trekken. Je vindt dit op de ingrediëntenlijst onder de noemer Charcoal Powder.

Peptides

Naast Retinol zijn peptides ook enorm populair om huidveroudering te adresseren. Deze cel communicerende ingrediënten triggeren bepaalde functies in de huid. Je kunt peptides inzetten voor tal van huidacties maar meest populair zijn natuurlijk de verstevigende peptides met hun actie op de collageensynthese. Hierdoor zullen ze op termijn de huid steviger en elastischer maken en fijne lijntjes en rimpels verminderen. Ook zijn er peptides die de huid kalmeren of juist pigmentschade helpen verminderen en voorkomen. We gebruiken er bijna teveel om op te noemen maar gelukkig staat er altijd peptide achter de ingewikkelde benamingen! Een greep uit onze meest favoriete peptides: Arginine/Lysine polypeptide, Palmitoyl Tripeptide-5, Palmitoyl Oligopeptide en Palmitoyl Tetrapeptide-7, Olgipeptide-34 en Oligopeptide 51.

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping® huidanalyse

Weet jij welke producten geschikt zijn voor jouw huid? Doe de gratis digitale Face Mapping® huidanalyse en kom erachter wat jouw huid nodig heeft zodat je de juiste skincare producten voor jouw huid kunt kiezen.