Hydrateren is een cruciaal onderdeel van een dagelijkse verzorging van je huid – maar het is belangrijk om je moisturizer als laatste stap aan te brengen voor optimaal resultaat
....
Door je overige skincare producten in de juiste volgorde aan te brengen kun je het maximale uit je regime halen


Hydrateren lijkt een simpel concept, toch? Vind de juiste moisturizer voor je huid, breng hem aan en je bent klaar!
…toch niet helemaal. Er komt meer bij kijken om je huid goed te hydrateren, maar het goede nieuws is dat het creëren van een gepersonaliseerd skincare regime heel gemakkelijk wordt wanneer je de logica achter product layering (ofwel het laag op laag aanbrengen van producten) begrijpt. Elk product dat je gebruikt bouwt voort op de werking van het product ervoor en alle producten werken samen om je huid gezond te maken en houden. De moisturizer is altijd de laatste stap.

Hier volgen de basis stappen van een volledig skincare regime in de juiste volgorde:

product layering

1. dubbele reiniging voor een ultraschone huid

Zelfs de beste skincare producten kunnen hun werk niet goed indien er nog overtollig talg, make-up of ander vuil op je huid zit. Dubbel reinigen doe je met de PreCleanse (PreCleanse Balm voor droge huid) en een geschikt reinigingsproduct.

2. exfoliatie om te verhelderen

Regelmatige exfoliatie om dofmakende dode huidcellen te verwijderen en de weg vrij te maken van de targeted treatment producten.

3. toner voor extra hydratatie

Hydraterende toners helpen ervoor te zorgen dat targeted treatment producten en moisturizers beter kunnen functioneren.

4. boost je huid

Personaliseer je moisturizer met een booster voor intensievere resultaten. Gebruik "targeted treatment"-producten voor specifieke zones, zoals de oogcontour, die aparte verzorging nodig hebben.

5. moisturizer voor verlengde hydratatie

Het gebruiken van een moisturizer zorgt ervoor dat de vochtbalans van de huid wordt hersteld terwijl onderliggende producten worden “ingeseald”.

6. make up

Als laatste stap kan je je primer en make up aanbrengen.