De winter is in het land en daar voelt je huid de gevolgen van! Hoor jij bij die 80% van de vrouwen die direct met gebarsten lippen te maken krijgen? Het is één van de meest vervelende winterkwaaltjes, maar gelukkig kan je het ook snel terug oplossen en met kissable lips de feestdagen tegemoet gaan!
Maar... Hoe komt het eigenlijk dat je lippen barsten?
Je huid heeft over je hele lichaam talgklieren die sebum aanmaken. Deze stof zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd blijft (en zorgt af en toe ook eens voor een puistje). Op je lippen zijn er geen talgklieren en dus hebben ze geen bescherming tegen vochtverlies. Vandaar dat weersveranderingen, gure wind, zon, vitaminetekort, bepaalde lippenstiften, pikant voedsel, medicatie... de huid van je lippen sterk beïnvloedt.
Wat kan je nu doen om de lippen gezond te houden?

Eerst en vooral: Exfoliëren!

Exfoliëren betekent hetzelfde als scrubben. Maar dat wil niet zeggen dat elke scrub goed is voor je huid. Aangezien je lippen dus geen talgklieren hebben, is het belangrijk een scrub op oliebasis te gebruiken, zoals de Sugar&Butter Lip Exfoliator van Jane Iredale.Sugar&Butter
De Sugar&Butter stick heeft aan de ene kant een exfoliator op basis van bruine suiker (mmmmmm!) en langs de andere kant een verzorgende lippenbalsem. Ideaal voor deze winter!
Kamp je met hardnekkige velletjes op je lippen? Haal dan een goedkope tandenborstel in huis en gebruik die samen met je scrub om de lippen extra te exfoliëren! Nog een leuk voordeel: door de wrijving wordt de bloeddoorstroming gestimuleerd en zien je lippen er nadien voller en roder uit!
Tweede stap: Voeden!
Haal een goede lippenbalsem in huis en liefst ook ééntje voor in je handtas. Vergeet de publiekslieveling Labello, want deze bevatten minerale oliën. Minerale olie verstopt de huid waardoor ze niet vanzelf meer geneest, geeft een vals gevoel van zachtheid (door de dikke laag die niet indringt), geeft geen echte voeding waar je huid iets aan heeft en het werkt verslavend! Zo heb je bij Labello om de 3u het gevoel dat je nog een laagje wil aanbrengen, terwijl een goede lippenbalsem slechts 2x per dag hoeft aangebracht te worden.
Daarom: ga voor kwaliteit! Op lange termijn komt het je goedkoper uit en je lippen zullen te dankbaar zijn!
Welke ingrediënten zijn dan wel goed voor je lippen? Plantaardige oliën zoals avocado-olie en karitéboter zijn erg voedend en kalmerend voor de lippen. Vermijd stoffen zoals kamfer, dit ingrediënt is enkel interessant voor zeer vette huiden en zou je lippen nodeloos uitdrogen.
De Renewal Lip Complex van Dermalogica bevat cacaoboter, karitéboter en avocado-olie als verzachtende en voedende ingrediënten. De peptides in de balsem verzorgen de fijne lijntjes rond de mond en werken anti-ageing op je lippen!
Heb je liever een kleurtje zonder je lippen uit te drogen? Dan is de LipDrink van Jane Iredale iets voor jou! De pigmenten en de citroensmaak zijn 100% natuurlijke en biologisch. Een zonnefactor 15 beschermt je gevoelige lippen tegen de zon. Deze lippenbalsem bestaat in 4 kleuren: Sheer (doorzichtig), Flirt (zachtroze), crash (dieproos) en Buff (rozerood).
Een intensieve avondroutine: Exfoliëren, voeden en... beschermen!
Breng 's avond na je lippenbalsem nog een voedende, kalmerende crème aan op je lippen, zoals de Barrier Repair van Dermalogica. 
De afsluitende crème helpt je lippen om de ingrediënten van je lippenbalsem beter op te nemen. Zo sta je 's ochtends op met perfecte lippen!
En voor overdag: Lipgloss, baby!
Een goede lipgloss geeft je lippen een geweldige uitstraling! Ze vallen niet alleen meer op, maar ze zien er ook gezonder en voller uit!
Wist je dat je in je hele leven 3,5 kilo lipstick eet? Je kijkt dus maar beter uit wat je op je lippen smeert! Ga daarom voor lipstick en lipgloss gemaakt uit plantaardige olie, die geen zware metalen bevatten. Hoe kan je daar zeker van zijn? Eenvoudig: kies voor  minerale make up!
We kunnen het zelf niet beter zeggen: “I set out to create the absolute best lip gloss imaginable: one that is glossy but not sticky, creamy but not too heavy, fruity but not sugary sweet." -Jane Iredale
Geniet van de feestdagen!
x, Roselien
Pssst! Wil je graag de producten van Jane aankopen? Mail naar roselien@wonderlab.be en we sturen ze op!