Multitasken? Multimasken!

Multimasking is een term die staat voor het gebruik van meerdere maskers tegelijk, waardoor diverse huidbehoeften gelijktijdig kunnen worden aangepakt. De behoefte van je huid verandert namelijk continue en daarnaast hebben niet alle zones van je huid dezelfde behoefte. Het gebruik van meerdere maskers tegelijkertijd is een effectieve manier om jouw huid exact te geven wat ze nodig heeft.

Dermalogica heeft diverse maskers in het assortiment, die allemaal een specifieke werking hebben en voorzien in een bepaalde huidbehoefte. Ontmasker jouw beste match!

Het beste masker tegen fijne lijntjes en rimpels

Vitaminebom Multivitamin Power Rocovery Masque geeft een oppepper aan de gestreste, ouder wordende huid. Dit ultra-voedende gezichtsmasker wordt aanbevolen bij het voorkomen en verminderen van tekenen van huidveroudering.

 • Antioxidanten vitamine C en E helpen de huid te beschermen tegen oxidatieve stress
 • Vitamine A verbetert de elasticiteit van de huid
 • Voorkomt en vermindert tekenen van huidveroudering
 • Herstelt de huid van schade en verbetert de huidbarrière
sebum clearing masque

Het beste masker voor de vette en acne-gevoelige huid

Zuiver puistjes en minimaliseer onzuiverheden met Sebum Clearing Masque: dit zuiverende en verfrissende klei masker zorgt voor een dubbel effect: het absorbeert het teveel aan huidvet dat aanwezig is op het huidoppervlak en reguleert de talgproductie bij de bron.

 • Absorbeert overtollige olie, talg en verfijnt de huidtextuur
 • Geeft een rustgevend verkoelend effect
 • Bevat Salicylzuur en Niacinamide 

Het beste gezichtsmasker voor een droge of gedehydrateerde huid

Verfris en hydrateer de droge of gedehydrateerde huid met Skin Hydrating Masque. Het unieke cross-linked Hyaluronzuur levert de nodige hydratatie aan de huid terwijl lycopeenrijk Tomatenzaadolie helpt de huidbarrière te herstellen voor een gezondere huid.

 • Helpt de soepelheid van de huid te herstellen en fijne lijntjes te minimaliseren
 • Herstelt en behoudt de huidbarriere
 • Zorgt voor optimale hydratatie

PRO TIP: Laat dit masker een hele nacht op je huid zitten voor optimale hydratatie

stress positive eye lift

Het beste oogmasker tegen donkere wallen en kringen

Zeg vaarwel tegen donkere kringen en wallen onder de ogen met Stress Positive Eye Lift: dit intensieve leave-on oogmasker heeft een verkoelende werking en vermindert zichtbare tekenen van stress.

 • Vermindert zichtbaar wallen en donkere kringen onder de ogen
 • Heeft een liftend effect op de ogen
 • Geeft de oogcontouren een boost
 • Bevat Niacinamide, Hyaluronzuur en Vitamine E

Het beste 2-in-1 gezichtsmasker

Wanneer je huid droog aanvoelt heeft je huid vaak meer nodig dan alleen hydratatie: je huid heeft ook exfoliatie nodig. Dermalogica's nieuwe Hydro Masque Exfoliant is een 2-in-1 gezichtsmasker wat op zachte wijze dode huidcellen verwijdert en tegelijkertijd ervoor zorgt dat de hydraterende ingrediënten gemakkelijker door de huid kunnen dringen voor een optimale werking. 

 

 • Hydratatie en exfoliatie in slechts 5 minuten
 • Voor alle huidtypes
 • Voor een gehydrateerde, stralende huid

 

Multimask tips van jouw huidexpert:

Er bestaan uiteraard veel verschillende maskercombinaties, maar dit zijn de combinaties die het meest geadviseerd worden:

Multimasken: zones met onzuiverheden + hyperpigmentatie

Breng Sebum Clearing Masque aan op de onrustige zones om onzuiverheden te bestrijden. Gebruik Multivitamin Power Recovery Masque op de overige zones met hyperpigmentatie (pigmentvlekjes) om de huid te verhelderen.

Multimasken: vette t-zone + gedehydrateerde zones

Breng Sebum Clearing Masque aan om overtollig talg te absorberen (bijvoorbeeld op de T-zone) en hydrateer de overige zones met Skin Hydrating Masque.

Multimasken: gedehydrateerde + rijpe huid

Gebruik Skin Hydrating Masque op de gedehydrateerde zones voor een hydratatieboost, en breng Multivitamin Power Recovery Masque aan op de overige zones om de huid te herstellen, te verstevigen en om tekenen van huidveroudering te verminderen.

Hoe vaak per week mag je een masker gebruiken?

Hoewel een masker geen onderdeel hoeft te zijn van je dagelijkse verzorgingsritueel raadt ik aan om, afhankelijk van je huidconditie, één tot drie keer per week een masker te gebruiken. Sommige maskers (zoals Skin Hydrating Masque) kunnen zelfs elke dag worden gebruikt indien de huid hier behoefte aan heeft.

 

Geniet van je wellness-momentje!