Weer een artikel over huidveroudering? Natuurlijk! Want we weten lang nog niet alles en er is nog zoveel dat we eraan kunnen doen!
Onlangs las ik namelijk een artikel over de invloed van luchtvervuiling op je huid. Nu, tegenwoordig slaan ze je met artikels over smog, klimaatsopwarming, luchtvervuiling etc om de oren. Maar dit artikel is me bijgebleven, want er zaten enkele nieuwe elementen in die nog nooit eerder waren aangetoond in onafhankelijk onderzoek.
 
We weten allemaal dat UV-straling de grootste oorzaak is van huidveroudering. Dagelijks een zonnefactor gebruiken, zit al bijna in ons DNA ingebakken! (Ja toch he? Iedereen? Steek je hand op wie het nog niet doet?!)
En aangezien we goed reinigen en onze huid minstens één keer in de week verzorgen met een voedend masker, zullen we wel tot in de eeuwigheid gezegend zijn met een quasi rimpelloze huid... Maar wat blijkt nu? Luchtvervuiling heeft net zoveel invloed op de veroudering van onze huid als zonnestralen! En om het nieuws nog erger te maken: zelfs met een dubbele reiniging (eerst olie, dan water) kan je de minuscule deeltjes niet van je huid krijgen. Sorry, ik heb nog een extra feitje om toe te voegen aan jullie ageing nachtmerries: veroudering door luchtverontreiniging is het meest te zien aan de nasolabiale plooien. De nasa-wat?! De nasolabiale plooien lopen van je neus naar je mondhoeken. Dus ja, inderdaad, die plooien die je constant gebruikt en die niet gebotoxt kunnen worden... 😳
Die plooi dus...
Had ik al gezegd dat per zichtbaar deeltje vervuiling er duizenden onzichtbare zich op je huid nestelen? Ze verstoppen niet enkel de huid, ze verminderen ook de natuurlijke vitamines, zoals vitamine E met 25% en verhogen de kans op pigmentatie met 20%. Naast het feit dat ze ook nog eens de proteïnen in je huid aanvallen, wat leidt tot vochtverlies en vroegtijdige veroudering.
Wat?
Wil je graag weten hoe het zit met de luchtvervuiling waar je woont? Check dan de Skin Pollution Meter die Dermalogica samen met Breezometer heeft ontworpen. Het geeft je een duidelijke indicatie hoe (on)gezond de lucht die lucht die je inademt is.
Gel
Gelukkig zijn er voor elk probleem oplossingen!
Vandaar dit "SOS Anti-ageing Supereasy Fantasische Stappenplan" (als je dat 5 keer na elkaar vlot kan uitspreken, ben je er helemaal klaar voor!)
Nummer

1

Een giphy van Queen B kan niet groot genoeg zijn, toch? 

Blijf goed reinigen, zowel 's ochtends als 's avonds! Vergeet niet dat je olie-reiniging make-up, zonnefactor en overtollig talg verwijdert en je waterrreiniging overtollig zweet en oppervlakkig vuil meeneemt. Dit is een essentiële start om je huid gezond te houden!

 Nummer

2


Into the deep! Haal al die minuscule ageing deeltjes uit je huid met de Daily Superfoliant. Meng het poeder met water en verdeel het over je huid. Even laten inwerken en je huid voelt direct als nieuw! Need I say more? Per dozijn inkopen, die handel!
Nummer

3


Het wonderingrediënt om alles uit je huid te halen: houtskool! Deze stof heeft een lange medische geschiedenis als behandeling tegen vergiftiging. Geactiveerd houtskool (sterkt verhit en snel terug afgekoeld) is in staat giftige stoffen aan te trekken en op te slorpen. Ga nu niet snel de as uit de houtstoof bij je grootouders halen, ga voor het medisch verantwoorde alternatief van Dermalogica: het Charcoal Resque Masque. Je huid zal je dankbaar zijn, het heet ook niet voor niks "resque masque". 😉
Nummer

4


"Hydrateren, hydrateren, wie het nog niet doet, die zal het leren". Steek het maar de rest van de dag in je hoofd, want it's here to stay! Hoe meer je huid in topconditie is, hoe beter ze bestand is tegen alle soorten vervuiling! Je ideale dagcrème? Daarvoor laat je best eens je huid facemappen.

Ben je nu al vijf minuten op Daily Superfoliant aan het klikken en komt er maar geen link op? No worries, deze nagelnieuwe exfoliant komt pas op 6 maart 2017 op de markt. Maar als je tot dan blijft klikken, zal je zeker de eerste zijn om hem toegestuurd te krijgen! 😉
Daag!
Veel plezier met het stappenplan en laat even weten wat je ervan vindt!
Veel Plezier!
Protect the skin you're in,
x, Roselien