Jammer genoeg hebben de meeste onder ons 's ochtends geen glam-team klaar staan om je haar en make-up tip-top in orde te maken. Dus moeten we zelf aan de slag!

Maar wist je dat zelfs in je eigen vaste make-uproutine onbewust fouten kunnen sluipen?

Ik zet even de meest gemaakt make-upblunders op een rij, zodat je vanaf morgen terug goed aan de slag kan 😉

  1. Het verkeerde licht

Komt er niet veel licht binnen in je badkamer? Dan moet je je make-up aanbrengen in kunstlicht. Zelfs tijdens de winter is er vaak te weinig natuurlijk zonlicht om een goede make-up aan te brengen. Het gevaar van kunstlicht is dat je je make-up te donker of met te grote contrasten aanbrengt. Eens je dan in het daglicht buiten stapt, zie je dat je make-up niet zo naturelle is als je bedoeld had. Dus tip van de dag: check je make-up even buiten en corrigeer waar nodig!

 

2. De wenkbrauwen

Teveel geëpileerd, te weinig geëpileerd, teveel bijgetekend of juist te weinig, de verkeerde kleur, een geforceerde vorm… I’ve seen it all! 

Een volle, donkere wenkbrauw is helemaal in deze dagen, maar is gewoonweg niet geschikt voor iedereen… Probeer dus vooral je eigen wenkbrauwvorm te volgen en kies een kleur die het dichtst aanleunt bij je natuurlijke wenkbrauwhaartjes.

 

3. Verkeerd productgebruik

Het start allemaal met het goed verzorgen van je gelaat. Dagelijks reinigen is een must en de juiste dagcrème voor jouw huidtype bepaalt hoe je make-up zal blijven zitten tijdens de dag.

Maar wist je dat je ook bij make-upproducten rekening moet houden met je huidtype?

Zo hebben een vette huid en een droge huid een totaal ander type primer nodig. Een vette huid werk je ook best af met een poeder, zo fixeer je je make-up en glimt de huid minder.

Een blush is bij een droge huid het mooist als je een crème blush gebruikt, want die geeft een subtiele glans. En aangezien je bij een vette huid liever geen glans hebt, ga je daar beter voor een matte poederblush. 

Er zijn duizenden (allez, ongeveer toch) tips voor correct productgebruik. Heb je hier vragen over? Dan help ik je bij Wonderlab graag verder!

 

4. Met make-up gaan slapen

Oh lord, don’t get me started.

Ja, ik weet dat veel onder jullie met make-up durven gaan slapen. En nee, jullie zullen het nooit toegeven 😄

Maar wist je dat je huid vanaf 9u ’s avond in herstelmodus gaat? De temperatuur van je lichaam schommelt gedurende de nacht en op die manier kunnen verschillende mechanismen zich herstellen, waaronder je huid. Die heeft gedurende de dag afgezien door wind, regen, zon, luchtvervuiling… En dat moet allemaal opgeruimd worden! Je make-up dus laten zitten zorgt ervoor dat je geen afvalstoffen kan uitzweten. Plus dat door op je kussen te liggen, de make-up niet anders kan dan dieper in je poriën dringen. Daardoor kunnen die diepere, kapotte cellen niet meer weg langs diezelfde porie. Zo krijg je verstoppingen, ontstekingen en inwendige schade.

Nog niet helemaal onder de indruk? Weet dan dat per nacht dat je met make-up gaat slapen, je huid tot 5 jaar schade kan oplopen. En dat zie je pas op lange termijn, met andere woorden: als het al te laat is…

 

5. Was je penselen!

Heel eenvoudig: vuile penselen bevatten bacteriën, zorgen voor een oneffen resultaat en op korte termijn een doffe huid. Breng je elke dag make-up aan? Was dan minstens 1 keer per week je penselen!

 

6. Niet genoeg blenden

Het is heel belangrijk dat je de lijnen in je oogschaduw, concealer, contouring… goed mengt (blend) met elkaar. Geeft toe, het ziet er raar uit als je lijnen op je gezicht hebt staan.

 

7. Te droge huid

Een te droge huid bevat schilfertjes, fijne lijntjes, gerstekorreltjes… En daardoor blijft make-up er niet mooi op zitten. Verzorg je huid goed en gebruik een goed hydraterende primer (bv. De HydraBlur Primer van Dermalogica of de Argan Oil van L&B).

 

8. Verkeerd contouren

Oke, we willen er allemaal uitzien als een Kardashian. Of toch op de foto, misschien niet altijd op de werkvloer 🤔

Maar zorg ervoor dat je je contouring op de juiste plek zet! Te laag contour aanbrengen, zorgt ervoor dat je gezicht “hangt” terwijl je juist een slank effect wil bereiken.

De verkeerde kleuren aanbrengen bij je contouring geeft een fout schaduweffect, waardoor het lijkt alsof je blauwe plekken in je gezicht hebt die al even aan het genezen zijn. 

Dus: oefenen voor je met contouring buiten komt! Op de social media van Wonderlab vind je binnenkort een filmpje hoe je de Kardashian-look kan bereiken.

 

 

9. Verkeerde make-up voor de gelegenheid

Overdressed zijn geldt niet alleen voor kledij, maar ook voor make-up! Op je werk hoef je echt niet elke dag met Smokey eyes en kleefwimpers op te duiken. Hou het simpel en naturelle!

Op feestjes, een avondje uit of voor de feestdagen kan je dan eens uitpakken.

Gebruik voor overdag lichte kleuren en subtiele accenten, voor ’s avonds mag je best wat donkere kleuren en glitter toevoegen.

10. Donkere foundation

Lopen bij jou ook rillingen over je rug als je iemand “bruine crème” hoort zeggen tegen foundation? 

Goed! Want “bruine crème” is op meer dan één vlak fout! 

Ten eerste is het niet de bedoeling dat je foundation sowieso bruin ziet. Hij moet perfect bij jouw gelaatstint passen. Dat wil zeggen dat je een andere foundation nodig hebt in de zomer, dan in de winter. Wil je graag wat meer kleur in de winter? Kies dan een mooie bronzer met wat glans. Geef je huid direct een gezonde glow!

Ten tweede hoeft een foundation niet altijd crème te zijn. Er zijn luchtige foundations op de markt die ideaal zijn voor een droge huid. Maar ook compacte, getinte poeders die een vette huid matteren en fixeren.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een goede foundation? Geef me een seintje! 

 

Ik hoop dat je wat hebt bijgeleerd na het lezen van deze blog. 

Veel succes met het uitproberen van de tips!